mandag 6. september 2010

Mere peis


Tenkte å ikke skrive så mye mer om peis før hytta sto ferdig, men etter å ha mottatt flotte tegninger fra Cathrin Berg hos Laftekompaiet så bestemte jeg meg for å legge ut bilde. Peisen blir bygget slik at den kan sees både fra spisestue og sofakrok. Innsatsen blir bygget at steinplater utenpå brannsikkert materiale.

4 kommentarer:

 1. Hei

  Så flott hytte dere bygger!

  Så litt på peistegningen din og det syns jeg var en fint dimensjonert peis. Om jeg forstår deg rett har du tenkt å bruke sånne steinpaneler. Med så fin tømmerhytte syns jeg du skal vurdere skifer tørrmur av den orginale sorten. Om du/dere kan gjøre det selv så tror jeg ikke det er spesielt mye dyrere (1500 pr m2)

  Jeg strever fortiden med å bygge vår egen tørrmurspeis, men jeg tror det er verdt innsatsen. Den skal stå der til Dovre faller :)

  lykke til videre med hytteprosjektet!!

  mvh

  Toril

  SvarSlett
 2. Hei Toril, og takk for innspill:-)

  Enig i at tørrmurspeis er flott, men vi har ikke mulighet til å sette opp denne innen hytta står ferdig. Pris pr. kvadratmeter er den samme, men til gjengjeld er steinpanelene veldig fine. Håper og tror vi ikke vil angre oss:-)

  SvarSlett
 3. Hei, hvilke steinpaneler brukte dere?

  KAA

  SvarSlett
 4. Hei Knut Arve!

  Steinplatene er kjøpt hos Modena på Gjøvik. Vet de bestilte de fra Danmark, men er ikke sikker på hva de heter. Vis de bildene på bloggen så tipper jeg at de finner det ut i en Modena- butikk.

  SvarSlett